Akupunktur

Akupunktur som en del af dit behandlingsforløb

Hos Fysioterapeutisk Specialistteam tilbyder vi kompetent akupunkturbehandling, der bliver udført af en fysioterapeut uddannet i medicinsk akupunktur. På den måde er du ikke kun sikret en effektfuld akupunktursession – du kan også få råd og vejledning til, hvordan akupunkturen kan indgå som en del af din generelle mobilisering eller træning.

Hvad er akupunktur?

Et af de primære formål ved akupunktur er at lindre smerter og fremme restitution. Behandlingen er ikke for alle, men hos bestemte typer af patienter oplever vi, at behandlingen kan være med til at reducere smerter og have en positiv effekt på resultatet af det generelle forløb.

Akupunkturbehandling foregår ved at stikke tynde nåle ind i musklerne med det formål at stimulere nervesystemet. Stimuleringen medfører smertelindring, øget blodgennemstrømning og afspænding af muskulaturen. Behandlingen bør ikke gøre ondt. Du kan dog føle en varme, en prikken eller en let sovende fornemmelse i det behandlede område. Det er et helt normalt tegn på, at akupunkturen er effektiv.

Sådan foregår akupunktursessionen

En akupunktursession tager 15-20 minutter. Efter 3-5 behandlinger kan positive effekter vise sig, for eksempel i form af bedre nattesøvn, reduktion af smerter og forbedring af fysiske funktioner.

Behandlingsperioden varierer, men ligger normalt på mellem 1 og 12 behandlinger alt efter lige netop dit smertebillede.

Der kan være bivirkninger ved akupunktur, og cirka 50 % af alle patienter føler træthed efter behandlingen. Symptomer kan også kortvarigt blusse op, og der kan opstå mindre blødninger og hævelser der, hvor nålen har siddet. Symptomerne går dog typisk i sig selv igen i løbet af det første døgn.

Hvem gavner det?

Måske kan akupunktur være et gavnligt supplement til behandlingen i forbindelse med netop din diagnose. Vores fysioterapeuter kan hjælpe med at vurdere, om akupunkturbehandlingen er relevant for dig.

Ofte virker akupunktur rigtig godt hos patienter med specifikke smerter eller skader i muskler og led. Akupunktur kan også bruges som en alternativ form for smertedækning, samt hos patienter med postoperative smertetilstande – for eksempel hovedpine og nakkesmerter. Du kan tage kontakt til én af vores specialister for at få en vurdering af, om akupunkturbehandling kunne være det rigtige for dig.

Tidsbestilling og pris

Du kan bestille tid til akupunktur ved at ringe til klinikken på tlf: 86 22 22 10, eller henvende dig i receptionen. Her kan du se vores priser.