Behandling af skævt kranie hos baby

Hvorfor bliver babyers kranier skæve?

Spædbarnets hovedform er blødt og eftergiveligt ved fødslen for at kunne passere ud gennem fødselskanalen. De første måneder efter fødslen er babykraniet forsat meget blødt og eftergivende, og et skævt kranium kan derved let opstå i denne periode. Det sker hvis babyen ofte ligger eller sover med hovedet vendt til én bestemt side. Et konstant tryk på samme punkt på kraniet kan derfor gøre det fladt. Det er grunden til, at babyens kranium nemt bliver skævt, hvis den for eksempel har en favoritside at dreje hovedet til.
For at undgå en stor og permanent hovedskævhed skal man sætte ind så tidligt som muligt – gerne før barnet er fyldt et halvt år. Derfor er det vigtigt med en tidlig fysioterapeutisk indsats så problemet kan blive løst.
Skæve Kranier
Barnets baghoved vil, set oppefra, være fladt på den ene side..
 

Hvordan behandler vi?

Hos Børneteam Proaktiv kan vi hjælpe dig og dit barn, så yderligere skævhed undgås, og vi vil i samarbejde med jer som forældre, forsøge at rette op på den nuværende skævhed. Vi begynder altid med en faglig vurdering af barnets situation, så behandlingen kan tilrettelægges optimalt. Vores specialiserede fysioterapeuter foretager derfor først en motorisk vurdering af barnet, som behandlingsforløbet baseres på. Vi har desuden hele tiden fokus på at vejlede dig som forælder.
Den fysioterapeutiske fremgangsmåde i forbindelse med behandlingen af et barn med skævt kranie består af nænsom mobilisering, udspænding og behandling af hals- og nakkemuskulaturen. I vil som forældre få råd og vejledning til, hvordan I kan forebygge og undgå forværring af barnets kranieskævhed samt hvilke tiltag som fx øvelser, lejring, bærestillinger m.m. som vil være relevante. Alt efter dit barns behov tilpasser vi behandlingen, så den bliver så effektiv som muligt. Forløbet er hverken voldsomt eller ubehageligt for barnet, og det hele foregår i jeres tempo.

Information og kontakt

Hvis du har flere spørgsmål til behandlingen eller ønsker at booke en tid, kan du kontakte klinikken på mail: info@fysioegaa.dk.