Stimulastik – gymnastik og stimulation for spædbørn

Hvad er stimulastik?

Hos Børneteam Proaktiv tilbyder vi et hold i stimulastik for de allermindste. Begrebet stimulastik kommer af ordene “stimulation og gymnastik”. Det er et ergoterapeutisk og varemærkeregistreret koncept, som kun varetages af uddannede ergoterapeuter. Derfor kan du hos os være sikker på kompetent og specialiseret træning.

Hvem er stimulastikholdet for?

Holdet henvender sig til dig, der ønsker at øge bevægeglæden og den kropslige erfaring hos dit barn på 3 til 12 måneder. Stimulastik er gavnligt, fordi det har en positiv effekt på dit barns sansemotoriske udvikling. Den sansemotoriske udvikling omfatter evnen til at lave bevægelse og bruge kroppen.

Hvad går stimulastik træningen ud på?

For at dit barn kan udvikle sig sansemotoriske er det afhængig af at blive stimuleret, fristet og udfordret. Som forælder får du på holdet sjove ideer til lege og aktiviteter med dit barn, så barnet får større lyst til at udforske sig selv og sine omgivelser. Undervisningen foregår efter et fastlagt og genkendeligt mønster, hvilket virker tryghedsskabende for dit barn. Derudover får du indblik i den teoretiske baggrund for dit barns sansemotoriske udvikling. Vi vil gennemgå de primære sanser; muskel-ledsansen, balancesansen og berøringssansen samt hvilke lege og aktiviteter som giver mulighed for at stimulere disse sanser. Du kan desuden få råd og vejledning, hvis dit barn har problemer med skævt kranium.

Holdet består af 6-8 deltagere, hver deltager med barn. Der er plads til alle, da aktiviteterne tilpasses det enkelte barns behov og niveau og dets nærmeste udviklingszone.

Praktisk information om Stimulastik

q Det er en god ide, at dit barn er iført bodystocking.
q Medbring et lille tæppe eller lignende som dit barn kan lægge på.
q Barnevognen kan køres med ind i bygningen, så den er i tørvejr. Der er elevator ved indgangen.
q Du har adgang til mikroovn og mulighed for at koge vand.
q Der findes toilet med pusleplads.

Tidspunkt og pris

Du kan stille spørgsmål eller tilmelde dit barn ved at kontakte klinikken på mail: info@fysioegaa.dk eller telefon 8622 2210. Her kan du se priser.
Stimulastikforløbet løber over 6 uger med en ugentlig træning af en times varighed. Der mulighed for at få en introtime til stimulastik til 150kr – kontakt os hvis det har interesse.