Balance- og kognitionshold

Hos Fysioterapeutisk Specialistteam tilbyder vi to former for holdtræning til forbedring af balance- og kognitionsevnen. Vores balancehold har udelukkende fokus på balancen, imens balance- og kognitionsholdet også arbejder med kognitive øvelser.

Balancehold – forbedring af balance

Balanceholdet er holdtræning med henblik på forbedring af din balance. Holdet henvender sig til dig, som af den ene eller den anden grund har svært ved at holde balancen. Der er normalt 5-10 deltagere på holdet, og alle arbejder under supervision fra en fysioterapeut ud fra deres individuelle niveau. Træningen på balanceholdet består af en fælles opvarmning efterfulgt af cirkeltræning med øvelser, der arbejder med forskellige elementer af balanceevnen. De enkelte øvelser tilpasses løbende, så hver enkelt deltager arbejder med det, de har problemer med.

Kognitionshold – forbedring af balance og hukommelse

Balance- og kognitionsholdet henvender sig til dig, som har svært ved at holde balancen og/eller døjer med kognitionproblemer i form af dårlig hukommelse, manglende koncentrationsevne, multitasking eller koordination.
Problemer med balance og kognition er ikke kun irriterende i forbindelse med din hverdag, det kan også have en negativ effekt på din styrke og din funktionalitet. På dette hold kan du få kyndig vejledning i øvelser og teknikker til at styrke balance og hukommelse, og på den måde forbedre din balanceevne- og kognitionsevne.

Sådan foregår balance- og kognitionstræningen

Der er 5-10 deltagere på holdet, og alle arbejder ud fra deres individuelle niveau. Der er under holdtimen altid fokus på at have det sjovt, samtidig med at vi træner din fysik og din hjerne med udfordrende øvelser. Timen er opbygget af sekvenser med opvarmning, styrketræning, balancetræning, konditionstræning, SMART-træning (træning af hjernen), samt udstrækning og afrunding. Alle øvelser tilpasses dit niveau, så du kan følge med på dine egne præmisser.

Tidspunkt og pris

Du kan tilmelde dig balance- eller kognitionsholdet ved at ringe til klinikken på tlf: 86 22 22 10, eller henvende dig i receptionen. Her kan du se holdtider og priser.