FysioYoga 

Principperne bag FysioYoga

På FysioYoga-holdet har du mulighed for at opleve kombinationen af fundamentale principper inden for fysioterapi og yoga for en optimal blanding af træning, afspænding og udstrækning. Holdet varetages af en fysioterapeut, men bygger på øvelser og teknikker fra yogaens verden. Under FysioYoga er der fokus på blide, behagelige og sikre stræk af kroppen. Holdet er til dig, som ønsker at kombinere træning af krop og sind gennem et roligt og lavintenst forløb.

Fordelene ved kombinationen af fysioterapi og yoga 

FysioYoga varetages af en fysioterapeut, som ud fra et fagligt udgangspunkt tager individuelle hensyn til den enkelte deltagers behov og problematikker. Øvelser og principper fra yogaens verden er fundamentet for holdet, men alt foregår på den måde under fysioterapeutisk supervision. Det betyder, at vi på FysioYoga-holdet er i stand til at imødekomme mange forskellige niveauer og mange forskellige behov. Derfor er du velkommen på FysioYoga, uanset om du er plaget af smerter, stress, kronisk sygdom eller blot en stiv krop, som trænger til bevægelse.

FysioYoga afspænder krop og sind

Formålet med FysioYoga er især at afspænde og smidiggøre din krop. Du får samtidig mulighed for at skrue ned for den mentale støj og skabe ro i dit sind. Du vil i den forbindelse blive præsenteret for Ujjayi-vejtrækningen, et klassisk greb inden for yoga, som bruges til at ”sejre” over tankerne og bringe dig til tilstedeværelse i din krop og i nuet. Formålet er, at du skal gå fra timen med en følelse af være afspændt og at have skabt balance mellem din krop og dit sind. Herudover arbejder vi også med stillinger, som forbedrer balancen, styrken, koordinationen og udholdenheden.
På FysioYoga er tempoet altid roligt og afslappet, så du får god tid og mulighed for at følge med i de forskellige øvelser.

Forløb, tidspunkt og pris

Selve programmet vil variere fra gang til gang, men mange af stillingerne vil gå igen. Timerne indledes altid med en meditation med fokus på, at du skal ”lande” på måtten. Herefter følger en udførlig opvarmning af rygsøjlen, som gør dig klar til selve programmet med de forskellige yogastillinger. Timerne afsluttes altid med en længere afspænding, som ofte tager udgangspunkt i en kropsscanning. Øvelserne foregår på yogamåtter, og der anvendes hjælperedskaber som yogablokke og tæpper. Det kan være en god idé at medbringe en varm trøje og strømper til afspændingen.
Du kan tilmelde dig FysioYoga ved at ringe til klinikken på tlf: 86 22 22 10, eller henvende dig i receptionen. Her kan du se holdtider og priser.