GENOPTRÆNING efter skade, operation eller sygdom

Effektiv genoptræning, der får dig hurtigt på benene igen

Hos Fysioterapuetisk Specialistteam Egaa-Risskov står vi klar til at hjælpe dig med din genoptræning. Genoptræning efter en skade, en operation eller et langvarigt sygdomsforløb, er ofte afgørende for, at du kan genvinde et optimalt funktionsniveau og for at undgå, tilbagevendende problemer. Vores specialistteam bestående af fysioterapeuter, med stor genoptrænings-ekspertise, står klar til at sammensætte et individuelt tilrettelagt forløb til dig. Vi støtter og vejleder dig hele vejen gennem forløbet, så du altid er sikret det optimale udbytte af træningen.

Vi hjælper med genoptræning i forbindelse med:

q Ryg- og nakkeproblemer/operationer – for eksempel diskusprolaps eller stivgørende operation
q Ekstremitetsproblemer/operationer – for eksempel i hofte, knæ eller skulder
q Hjerte-kar-sygdom
q Svækkelse efter sygdom
q Kroniske lidelser
q Neurologiske sygdomme
Vi vurderer altid dine behov for genoptræning ud fra din individuelle situation. Vurderer vi, at et genoptræningsforløb, kan bidrage til at løse dit problem, planlægger din fysioterapeut et specifikt og målrettet træningsprogram til dig og instruerer dig i det.
Genoptræningsforløbet kan foregå på tre måder, alt afhængig af, hvordan du ønsker at arbejde:

1) Genoptræning i hjemmet

Din fysioterapeut planlægger og instruerer dig i et genoptræningsprogram, som du kan udføre derhjemme. Du kommer herefter til kontrol hos os med 1-2 ugers mellemrum. Til kontrollen tilpasser vi programmet, indtil du har opnået dit normale funktionsniveau.
I forbindelse med genoptræning i hjemmet kan det, i nogle tilfælde, være relevant at anskaffe sig træningselastikker, træningsbold eller andet udstyr, for at få mest muligt udbytte af træningen. Anskaffelse af disse remedier, kan fysioterapeuterne i klinikken også være behjælpelig med.

2) Genoptræning i klinikkens tilknyttede træningscenter

Fysioterapeutisk Specialistteam samarbejder med Fit&Sund Egaa-Risskov. Det gør vi, så du kan få adgang til det mest professionelle udstyr, og få de bedste rammer til din træning. Træningsfaciliteterne sikrer dig en effektiv træning, som gør dig i stand til at klare de fysiske udfordringer, som dit job eller din sport kræver.
Din fysioterapeut planlægger og instruerer dig i dit specifikke genoptræningsprogram, indtil du føler dig helt sikker i øvelserne. Herefter kan du træne på egen hånd. Du vil dog løbende have opfølgnings konsultationer med fysioterapeuten, for at evaluere din fremgang og tilpasse øvelserne. Når dit genoptræningsforløb slutter (typisk efter 3-6 måneder), er det muligt at fortsætte din forebyggende og udviklende træning gennem et normalt Fit&Sund-medlemsskab.

3) Genoptræn i træningscenter i dit lokalområde

Din fysioterapeut planlægger og instruerer dig i dit genoptræningsprogram. Du træner indledningsvis hos os i vores lokaler, indtil du har lært øvelserne at kende og har kontrol over træningen. Derefter kan du overflytte genoptræningen til et træningscenter efter eget valg. Herefter kommer du blot til regelmæssig kontrol hos din tilknyttede fysioterapeut for at evaluere og tilpasse programmet, indtil du har opnået bedst mulige funktionsevne. Udstyret i de fleste træningscentrer er næsten identisk, så det er nemt for dig at videreføre genoptrænings-programmet i dit lokale center.

Yderligere spørgsmål

For at få mere information om vores tilbud eller komme i gang med et genoptræningsforløb, er du meget velkommen til at ringe til klinikken på tlf: 86 22 22 10, eller henvende dig fysisk i receptionen. Her kan du se vores åbningstider.