GLA:D Ryg – holdtræning mod rygsmerter

Hvad er GLA:D Ryg?

Hos Fysioterapeutisk Specialistteam Egaa-Risskov har vi fokus på at give dig et godt forløb frem mod dine træningsmål. Som team inddrager vi derfor hele tiden ny forskning og viden i vores arbejde. På den måde er du altid sikret en tidssvarende og optimal behandling – og GLA:D Ryg er et eksempel på netop dette.
GLA:D Ryg er et nyt tiltag, som er en del af Fysioterapeutisk Specialistteams mange forskellige træningstilbud mod rygsmerter – og problematikker. Der er tale om et intensivt rygtræningsforløb, som er udviklet af dygtige forskere på Syddansk universitet. Forløbet varetages her på klinikken af vores specialiserede fysioterapeuter.

Kan GLA:D Ryg hjælpe mod dine rygsmerter?

Før du bliver en del af et GLA:D rygforløb, skal du igennem en detaljeret undersøgelse hos en af vores fysioterapeuter.  Her sikrer vi os, at forløbet er noget for dig og kan hjælpe med netop din problematik. Under undersøgelsen laver vi i fællesskab en faglig vurdering af, om du er klar til at indgå i GLA:D rygforløbet, eller om du bør prøve en anden form for behandling først.

Hvad består et GLA:D rygforløb af?

Et GLA:D rygforløbet består af flere forskellige elementer.
Indledningsvist bliver du testet, så vi kender dit udgangspunkt for at starte træningen.
Herefter følger en teoretisk introduktion. Den indeholder 2 indledende undervisningsgange, hvor du bliver undervist i, hvordan rygsmerter opstår. Her lærer du også, hvad kan du selv gøre for at reducerer rygsmerterne, og hvordan du skal tolke dem, når de opstår. Du lærer at vurdere de tegn og symptomer, du oplever i sammenhæng med din træning. Er rygsmerterne okay? Kan jeg fortsætte og øge belastningen i træningen? Er rygsmerterne tegn på, jeg skal tage det lidt roligt i dag?.
Derudover følger 2 undervisningsgange, hvor vi giver dig indsigt i mekanismerne bag belastninger, træning og løsninger på udfordringer med rygsmerter i dagligdagen.
Selve træningsforløbet består af i alt 16 træningsgange. Træningen foregår 2 gange om ugen og er faciliteret af en specialiseret fysioterapeut. Du vil som en del af GLA:D Ryg også få en træningshåndbog, som vil blive opdateret med data om din fremgang.
Ved afslutning af GLA:D Rygforløbet bliver du testet igen. Det gør du, for at vi kan vurdere den forbedring, du har opnået i forhold til din mobilitet, viden om og reduktion af dine rygsmerter. Ud fra dette vi vil sammen lægge en plan for din videre træning uden for programmet.

Priser og holdtider

Du kan melde dig til en undersøgelse med henblik på deltagelse i GLA:D Rygforløbet ved at kontakte klinikken på tlf: 86 22 22 10, eller møde op i receptionen. Se her for priser og holdtider.