GLA:D knæ og hofte – holdtræning for artrosepatienter

Hvad er GLA:D knæ og hofte?

GLA:D knæ- og hofteholdet henvender sig til dig, der har problemer med artrose (slidgigt), der medfører smerter i knæ og hofte.
GLA:D står for “Godt Liv med Artrose i Danmark” og bygger på det svenske koncept ”Artrose-skolen”. Artrose-skolen har gennem mange år kunnet fremvise flotte resultater i forhold til smertereduktion og aktivitetsniveau hos personer med symptomer fra artrose i knæ og hofte.
GLA:D knæ- og hofteforløbet hos Fysioterapeutisk Specialistteam Egaa-Risskov består af en indledende individuel undersøgelse ved en af vores fysioterapeuter efterfulgt af en funktionstest. Herigennem opnår fysioterapeuten en forståelse for din unikke situation. Undersøgelse og tests suppleres af et individuelt tilrettelagt træningsprogram efterfulgt af undervisning og holdtræning 2 gange ugentligt i 8 uger.

Undervisning om knæ og hofte problemer:

Med jævne mellemrum afholdes teoriundervisning knæ / hofte leds problematikker og slidgigt her på klinikken. Der tages udgangspunkt i det raske led, samt hvad der sker i leddet, hvis man har artrose. Vi vil snakke om smerte, og hvordan denne håndteres i hverdagen og til træning. Med fokus på nye strategier vil vi kigge på de gamle vaner og forsøge at ændre dem til nye, gode vaner. Der vil efterfølgende være tid til at stille spørgsmål.

Træning af knæ og hofte:

På GLA:D forløbet anbefaler vi, at man kommer til træning 2 gange om ugen. Træningen tager udgangspunkt i neuromuskulær træning, hvilket vi sige at vi skaber fornyet koordination, stabilitet og styrke i muskulaturen, der skal passe på vores hofte-/knæled. Træningen tager udgangspunkt i dig og dit problem, og øvelserne tilpasses dit funktionsniveau og justeres undervejs i forløbet.

Artrosepatienters oplevelser med GLA:D

Vores specialister får ofte positive tilbagemeldinger fra GLA:D-deltagerne om deres fremskridt.
Deltageren Vibeke Schytz kom blandt andet tilbage efter et endt forløb og fortalte at:
“I går gik jeg den længste tur jeg har gået i 4 år uden smerter – jeg er bare så stolt”.
Denne, og mange andre positive tilbagemeldinger, viser, at en god indsats giver resultater. Som fysioterapeuter er vi glade og stolte over at kunne hjælpe patienter med artrose til at opnå en højere livskvalitet og en mere smertefri hverdag gennem GLA:D.

Tidspunkt og pris

Ring til klinikken på tlf: 86 22 22 10, eller henvend dig i receptionen for at bestille tid til en indledende samtale og undersøgelse hos vores GLA:D terapeuter. Her kan du se holdtider og priser.
Ønsker du yderligere information, kan du læse mere om GLA:D konceptet her.