Idrætsfysioterapi – behandling og forebyggelse af idrætsskader

Hvad er en idrætsskade?

Idrætsskader kan opstå hos alle, både professionelle sportudøvere og fritidsudøvere. En idrætsskade kan opstå akut eller som resultat af en overbelastning gennem længere tid. Skaden sker typisk, når vævet i et bestemt område af kroppen udsættes for belastninger, der overstiger vævets styrke.
Derfor er en forståelse for ubalancen mellem din træningstilstand og den belastning, du udsætter din krop for, et vigtigt udgangspunkt for vores arbejde med idrætsfysioterapi. Både i forhold til at afdække, hvordan din skade opstod, men også hvordan den bør behandles og forebygges.
Skadet væv skal aflastes, men det skal også genoptrænes for at forhindre, at idrætsskaden genopstår. Det kan være svært at finde balancen mellem aflastning og træning på egen hånd. Dette hjælper vores specialister i idrætsfysioterapi dig med.

Behandling af idrætsskader handler om:

1) Aktiv restitution og hvile
Det skadede væv skal aflastes, men resten af kroppen skal fortsat holdes i form gennem konditions- og styrketræning, tekniske øvelser, og forbedring af koordination og smidighed.
2) Specifik genoptræning
Det beskadigede væv skal optrænes gradvist og kontrolleret. Målet med genoptræningen er, at du skal have tilstrækkelig vævsstyrke til at klare aktiviteten uden smerter. Desuden arbejder vi på at gøre det skadede væv stærkere end før. Det er nemlig med til at minimere risikoen for fremtidige idrætsskader.

Viden om idrætsskader er vores ressource

Fysioterapeutisk Specialistteam har ved mange års erfaring og uddannelse opnået stor kompetence inden for behandling af både nyopståede og tidligere idrætsskader. Vores fundamentale  erfaring, er med til at sikre dig, at du får den optimale idrætsfysioterapi til behandling af din skade. Vi tilbyder i forbindelse med forebyggelse og behandling af idrætskader en vurdering af dit behov for indlægssåler i skoen

Tidsbestilling og pris

Du kan bestille en tid til konsultation ved at ringe til klinikken på tlf: 86 22 22 10, eller henvende dig i receptionen. Her kan du se vores priser.