Pilates

Få en effektiv grundtræning med Pilates

Pilates er træning for dig, der ønsker at styrke kroppens kerneområder. Hos Fysioterapeutisk Specialistteam Egaa-Risskov varetages undervisningen udelukkende af autoriserede fysioterapeuter, og vi tager altid hensyn til dine individuelle behov. 
Pilates som træningsform fokuserer på stabilitet, udholdenhed og smidighed. Træning i pilates øger styrke og balance og lærer dig at udvikle en god åndedrætsteknik samt forbedre din koncentrationsevne. Øvelserne på holdet er udvalgt med fokus på at træne den muskulatur, som styrker ryggen. Det er de, fordi vi gennem pilatestræningen ønsker at genopbygge rygsøjlens naturlige stilling.

Hvem har gavn af Pilates?

Pilates er en velegnet træningsform, hvis du har vedvarende eller tilbagevendende rygproblemer eller nakkegener. Holdtræningen er også en yderst effektiv form for genoptræning efter en periode med et lavt aktivitetsniveau, da der er fokus på de vigtige kernemuskler i kroppen. Derudover er Pilates også effektiv træning i forbindelse med inkontinens, da bækkenbunden aktiveres i alle øvelserne.
Du kan træne Pilates hos os på hold eller individuelt. Det kan nogle gange være en god idé at starte med individuelle lektioner, før du begynder til holdtræningen. Det giver dig mulighed for at lære teknikkerne og blive tryg ved øvelserne. Det giver også vores fysioterapeut mulighed for at afdække, om nogle af øvelserne skal tilpasses i forhold til dit niveau og dine problematikker.
Vi har sammensat en række forskellige Pilateshold, som alle tilgodeser forskellige niveauer og udfordringer. Du kan deltage i nedenstående hold:

Pilates Skånsomt

Holdet Pilates Skånsomt henvender sig til dig, der ikke har prøvet denne træningsform før. Det henvender sig også til dig, som som har kroniske smerter eller har været inaktiv i en længere periode på grund af sygdom. Er du i genoptræning efter f.eks. diskusprolaps, eller har du brug for særlig hensynstagen efter operationer i ryg eller nakke, så er Pilates Skånsomt også holdet for dig.
På Pilates Skånsomt arbejder vi i et roligt tempo, og du kommer ikke ud i krævende yderstillinger. Vi fokuserer på aktiv restitution samt blid og skånsom optræning af styrke og smidighed. Der lægges konsekvent vægt på den mentale fokusering, som er effektiv mod smerter og uro. Husk lunt tøj du kan bevæge dig i, samt lune strømper.

Pilates Let Øvet

Holdet er til dig, der kender lidt til pilatesteknikkerne, og som på grund af ryg- eller nakkeproblemer har brug for effektiv træning under fysioterapeutisk supervision.
Træningen indeholder både måtteøvelser og øvelser med stor og lille bold, elastikker og håndvægte. Forskellen på pilatesholdene Let Øvet og Øvet er sværhedsgraden af øvelserne og tempoet.

Pilates Øvet

Holdet er til dig, der kender til Pilatesteknikkerne. Du har et normalt funktionsniveau, men du har på grund af hofte-, skulder-, ryg- eller nakkeproblemer brug for effektiv træning under fysioterapeutisk supervision.
Træningen indeholder både måtteøvelser og øvelser med stor og lille bold, elastikker og håndvægte. Forskellen på Pilatesholdene Let Øvet og Øvet er sværhedsgraden af øvelserne og tempoet.

Tidspunkt og pris

Du kan melde dig til pilates ved at ringe til klinikken på tlf: 86 22 22 10, eller henvende dig i receptionen. Her kan du se holdtider og priser.